برای افرادی که با توسعه نرمافزار و برنامه نویسی آشنایی ندارند، API مفهومی گنگ به حساب میآید؛ اما وقتی وارد این حوزه شدید، API به یکی از ابزارهای کاملاً روزمره شما تبدیل میشود. در هر حال بسیاری از کسانی که در حوزههای مرتبط با فناوری یا غیره مشغول به کار هستند، ایده مبهم یا نادرستی از معنی این اصطلاح پرکاربرد دارند.
API مخفف عبارت (Application Programming Interface) به معنای رابط برنامهنویسی کاربردی بوده که مانند پل ارتباطی بین دو نرمافزار عمل میکند و به برنامهنویسان این امکان را داده تا با استفاده از توابع و دستورات مشخص از قابلیتهای یک سیستم یا برنامه استفاده کنند. برای مثال، با یکی از انواع API به دادههای یک وبسرویس یا خدمات یک پلتفرم ابری وصل شوند. در واقع، بهجای اینکه خودتان صفر تا صد یک سرویس را کدنویسی کنید، با استفاده از API میتوانید به سرویس یا سروری وصل شده و اطلاعات آن را دریافت کنید.
API چیست؟ API شاهکلیدی است که با آن میتوان قفل درهای آهنی برنامهنویسی را باز و راه مخفی ارتباط با سرویسهای مختلف را کشف کرد.
یک مثال واضح از کارکرد API
اگر هنوز پاسخ سوال «ای پی آی چیست» را متوجه نشدید، به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید قصد سفر به یک کشور خارجی دارید. برای این کار، با یکی از آژانسهای هواپیمایی تماس گرفته تا اقداماتی مانند تهیه بلیط، رزرو هتل، دادن اطلاعات و شرایط سفر به کشور موردنظر را انجام دهد. راه ارتباطی شما به کشور مقصد همین آژانس هواپیمایی است که به نمایندگی از شما، برایتان هتل و بلیط تهیه کرده است. در واقع، شما برای رفتن به این سفر خارجی، به یک آژانس هواپیمایی دارید. همانطور که برای استفاده از خدمات تحت وب، نیاز به یک API وب دارید تا شما را به برنامه موردنظر وصل کند. API مانند آژانس هواپیمایی است که بهعنوان نماینده شما مسیر ارتباط شما را با سرویس مقصد فراهم میکند.